Jednoduchý recept

Kompot hruškový s vanilkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 34092

Ingredience

3 g Citronová kůra
300 g Hrušky
150 ml Sirup Golden
1 špetka Skořice mletá
3 ml Tresť vanilková
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 96 kcal
Kilojoule 402kJ
7% Sacharidy 25 g
0% Tuky 0 g
3% Sodík 69 mg
1% Bílkoviny 0 g

Kompot hruškový s vanilkou postup přípravy receptu:

1

Hrušky omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme a vydlabeme jádřince. Hrušky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, ochutíme vanilkovou esencí, strouhanou citronovou kůrou a špetkou skořice. Přivedeme k varu a povaříme 5 až 7 minut podle tvrdosti hrušek. Hrnec odstavíme a hrušky necháme chladnout ve svém vlastním nálevu.

2

Vychlazený kompot naporcujeme do kompotových misek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept