Chřest smažený v sýrovém obalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest smažený v sýrovém obalu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34095 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
240 g | Chřest sterilovaný |
100 ml | Mléko polotučné |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Rajčata |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 147,4mg |
Draslík | 541,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Okurka salátová, Olej rostlinný, Paprika červená, Rajčata, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chřest smažený v sýrovém obalu postup přípravy receptu:
1 | Chřest scedíme a necháme odkapat. Těstíčko, kterým chřest obalíme si připravíme tak, že v mléce rozšleháme vejce a přidáme 50g mouky. Směs s moukou vymícháme dohladka. Do směsi přimícháme strouhaný tvrdý sýr a osolíme. |
2 | Okapaný chřest obalíme nejprve ve zbylých 20g mouky a potom v připraveném těstíčku. Obalený chřest smažíme po obou stranách dozlatova na oleji. Osmažený chřest podáváme se sezónní zeleninovou oblohou. |