Recept

Orsácký čír s drobenkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34118

Ingredience

2 dl Smetana zakysaná 14%
220 g Sýr Brynza
0,8 l Voda pitná
drobenka
100 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Orsácký čír s drobenkou
1 kávová lžička Kmín drcený

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 493kJ
6% Sacharidy 23 g
30% Tuky 22 g
4% Sodík 89 mg
29% Bílkoviny 17 g

Orsácký čír s drobenkou postup přípravy receptu:

1

V míse si vymícháme hrubou mouku s vejcem a špetkou solí, uhněteme tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Vzniklou drobenku necháme na vále prosušit.

2

Do hrnce si dáme 3/4 l vody a přivedeme ji k varu. Brynzu si rozpustíme ve 2 dl teplé vody, pak ji přimícháme s kmínem do vařící vody a krátce ji povaříme. Když je brynza rozvařená , přidáme do polévky drobenku, které povaříme 2 -3 minuty. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept