Jednoduchý recept

Bůček pečený na zelí

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Bůček pečený na zelí 5 1
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (40%)
ID receptu: 34120
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
120 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 kg Vepřový bok
500 g Zelí kysané
5 stroužek Česnek
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,212 kcal
Kilojoule 5 071kJ
2% Sacharidy 7 g
158% Tuky 119 g
21% Sodík 421 mg
42% Bílkoviny 24 g

Bůček pečený na zelí postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme, kysané zelí překrájíme, maso nakrájíme na středně silné plátky a osolíme. Pekáč vytřeme sádlem.

2

V rendlíku vyškvaříme slaninu, přimícháme zelí a čtvrt hodiny dusíme.

3

Dno pekáče vyložíme zelím, na něj položíme plátky bůčku, posypeme česnekem, kmínem a majoránkou. Přilijeme pivo a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké a má křupavou kůrku.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept