Jednoduchý recept

Bůček pečený na zelí

  • Evropa
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Bůček pečený na zelí 5 1
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 34120
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
120 g Slanina vepřová
1 kg Vepřový bok
500 g Zelí kysané
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,212 kcal
Kilojoule 5 071kJ
2% Sacharidy 7 g
158% Tuky 119 g
21% Sodík 421 mg
42% Bílkoviny 24 g
Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme, kysané zelí překrájíme, maso nakrájíme na středně silné plátky a osolíme. Pekáč vytřeme sádlem.

2

V rendlíku vyškvaříme slaninu, přimícháme zelí a čtvrt hodiny dusíme.

3

Dno pekáče vyložíme zelím, na něj položíme plátky bůčku, posypeme česnekem, kmínem a majoránkou. Přilijeme pivo a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké a má křupavou kůrku.

Komentáře a hodnocení

 
vevka
Bůček pečený na zelí
dnes jsem tento recept použil misto ryby omačky jsem dal worčestrovku a vše super sice ne jako s kfc ele super
 
Radim1971
Bůček pečený na zelí
Vynikající 😀

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept