Žebírka v medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žebírka v medu
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34128 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 kg | Vepřová žebra |
Na marinádu | |
---|---|
1 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
6 polévková lžíce | Med včelí |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 337,5mg |
Draslík | 993,0mg |
Vláknina | 280,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová žebra, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Kmín drcený, Majoránka, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Žebírka v medu postup přípravy receptu:
1 | Žebírka naporcujeme, vložíme do pekáče, zalijeme marinádou, přikryjeme a nechá alespoň den marinovat. Často maso obracíme a přeléváme marinádou. |
2 | Žebírka pečeme v předehřáté troubě, často obracíme a poléváme marinádou. |
3 | Marinádu připravíme smícháním medu, piva, citronové šťávy, chilli koření, soli, pepře, majoránkou a kmínu. |