Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 34132 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
800 g | Losos - filety |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
200 g | Nudle široké |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
125 ml | Vývar zeleninový |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 111,7mg |
Draslík | 941,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Losos - filety, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Nudle široké, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem postup přípravy receptu:
1 | Porce lososa omyjeme, osušíme, zakapeme polovinou citronové šťávy a osolíme. |
2 | Nudle vaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme a necháme na teplém místě. |
3 | V pánvi na oleji opečeme očištěné, rozpůlené žampiony, osolíme, opepříme a vyjmeme. Ve výpeku opékáme lososa asi 8 minut, vyjmeme a přidáme k žampionům. Do pánve vsypeme mouku, osmahneme ji, zředíme vývarem a vmícháme smetanu a zbylou citronovou šťávu. Osolíme, osladíme a okořeníme zeleným pepřem. |
4 | Žampiony vložíme do omáčky. Lososa upravíme na talíře, obložíme vařenými nudlemi a posypeme nasekaným koprem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu. |