Recept

Pečený platýz s cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34134

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet estragonový
0,5 ks Okurka salátová
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Platýz - filety
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 688kJ
6% Sacharidy 22 g
22% Tuky 17 g
39% Sodík 775 mg
78% Bílkoviny 44 g

Pečený platýz s cibulkou postup přípravy receptu:

1

Ocet ochutíme solí, bílým pepřem, cukrem a vidličkou zašleháme 2 lžíce oleje. Dresinkem zalijeme omytou, na plátky nakrájenou okurku, oloupanou, nasekanou cibuli a nakrájený kopr. Necháme v chladu uležet.

2

Porce platýze omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na pávni rozehřejeme zbylý olej a platýze opékáme po každé straně 6-8 minut dorůžova.

3

Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Přidáme očištěné cibulky s kouskem natě, podlijeme trochou vroucí vody a dusíme 4 minuty. Přidáme omytá, na kostičky nakrájená rajčata, plátky citronu a dusíme další 4 minuty. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

4

Podáváme s čerstvým pečivem a připraveným okurkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept