Pečený platýz s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený platýz s cibulkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34134 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet estragonový |
0,5 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Platýz - filety |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 113,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Citrony, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Olej rostlinný, Pepř bílý, Platýz - filety, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet estragonový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený platýz s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Ocet ochutíme solí, bílým pepřem, cukrem a vidličkou zašleháme 2 lžíce oleje. Dresinkem zalijeme omytou, na plátky nakrájenou okurku, oloupanou, nasekanou cibuli a nakrájený kopr. Necháme v chladu uležet. |
2 | Porce platýze omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na pávni rozehřejeme zbylý olej a platýze opékáme po každé straně 6-8 minut dorůžova. |
3 | Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Přidáme očištěné cibulky s kouskem natě, podlijeme trochou vroucí vody a dusíme 4 minuty. Přidáme omytá, na kostičky nakrájená rajčata, plátky citronu a dusíme další 4 minuty. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Podáváme s čerstvým pečivem a připraveným okurkovým salátem. |