Jednoduchý recept

Kompot švestkový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34141

Ingredience

10 g Citronová kůra
60 g Cukr moučkový
2 g Skořice mletá
200 ml Voda pitná
200 ml Víno červené
300 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 92 kcal
Kilojoule 384kJ
5% Sacharidy 17 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 0 g

Kompot švestkový postup přípravy receptu:

1

Švestky dobře omyjeme, podélně nařízneme, vypeckujeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, červeným vínem, přisypeme cukr, skořici a strouhanou citronovou kůru. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 10 minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout.

2

Před podáváním dáme kompot vychladit do lednice. Podáváme v kompotových miskách.

Poznámka

Máme-li švestky kyselejší, přidáme více cukru nebo sirup.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept