Kompot švestkový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot švestkový
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 34141 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
60 g | Cukr moučkový |
2 g | Skořice mletá |
300 g | Švestky |
200 ml | Víno červené |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 125,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Skořice mletá, Švestky, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Kompot švestkový postup přípravy receptu:
1 | Švestky dobře omyjeme, podélně nařízneme, vypeckujeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, červeným vínem, přisypeme cukr, skořici a strouhanou citronovou kůru. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 10 minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Před podáváním dáme kompot vychladit do lednice. Podáváme v kompotových miskách. |
Poznámka
Máme-li švestky kyselejší, přidáme více cukru nebo sirup.