Marmeláda rajčatová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda rajčatová
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 34155 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
300 g | Cukr želírovací |
600 g | Rajčata |
30 ml | Tresť vanilková |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 118,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Tresť vanilková, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marmeláda rajčatová postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, vyndáme jádřince a zbytek nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme vanilkovou esencí a povaříme 6 minut. Přisypeme želírovací cukr, povaříme asi 4-5 minut, zhoustlou marmeládu odstavíme a necháme pár minut odpočívat. Potom marmeládou naplníme spařené sklenice, uzavřeme víčky a dáme vychladnout. |