Jednoduchý recept

Zavařenina z černého rybízu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 34158

Ingredience

250 g Cukr želírovací
30 ml Likér Maraschino (Maraska)
500 g Rybíz černý
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 114 kcal
Kilojoule 477kJ
8% Sacharidy 27 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Zavařenina z černého rybízu postup přípravy receptu:

1

Bobule rybízu omyjeme, vložíme do hrnce, přilijeme 1 sklenici vody a pomalu vaříme asi 10 minut. Přilijeme likér, zbytek vody, přisypeme želírovací cukr, povaříme a jakmile bude zavařenina mírně hustá, hrnec odstavíme. Zavařeninu necháme za občasného promíchání trochu vychladnout, aby se ještě odpařila přebytečná voda. Zavařeninu naplníme do sklenic a uzavřeme víčky nebo voskovým plátýnkem. Necháme úplně vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept