Zavařenina z rybízu a malin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařenina z rybízu a malin
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 34161 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
300 g | Cukr želírovací |
30 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
200 ml | Malinová šťáva |
200 g | Maliny |
200 g | Rybíz bílý |
200 g | Rybíz červený |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 116,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Maliny, Rybíz bílý, Rybíz červený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Likér Maraschino (Maraska), Malinová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavařenina z rybízu a malin postup přípravy receptu:
1 | Rybízové kuličky a maliny dobře omyjeme v sítku pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, šťávou, zakápneme likérem, přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi 10 minut. Chceme-li mít zavařeninu bez zrníček, tak ji nyní přecedíme. Přisypeme želírovací cukr, necháme rozpustit a pozvolna vaříme dalších cca 5 minut. Zhoustlou zavařeninu odstavíme a necháme chladnout. Občas promícháme, aby unikla přebytečná pára. Ještě vlažnou zavařeninu nandáme do spařených sklenic a uzavřeme víčky nebo voskovým plátýnkem. Necháme úplně vychladnout. |