Zavařenina pomerančová

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůPomeranče
    • 300gramůCukr želírovací
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 200mililitrůPomerančová šťáva
    • 200mililitrůŠťáva jablečná 100%
    • 50mililitrůLikér pomerančový
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče dobře omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, potom je rozčtvrtíme, vložíme i s kůrou do hrnce, přilijeme vodu, likér, šťávu, přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut. Pomeranče vyndáme, oloupeme kůru, dužinu rozmixujeme nebo propasírujeme přes síto, přilijeme jablečnou šťávu, přisypeme želírovací cukr, povaříme pár minut do zhoustnutí a odstavíme. Necháme chvíli chladnout, občas promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára.
  • 2
    Naplníme sklenice, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme úplně vystydnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.