Jednoduchý recept

Krupicový závin s vanilkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34180

Ingredience

200 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,2 l Voda pitná
Nádivka
0,5 ks Citrony
25 g Cukr moučkový
40 g Máslo čerstvé
80 g Pšeničná krupice
0,1 l Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na potření a posypání
20 g Cukr vanilka
0,1 l Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 087kJ
15% Sacharidy 53 g
35% Tuky 26 g
7% Sodík 144 mg
22% Bílkoviny 12 g

Krupicový závin s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, přilijeme vlažnou vodu s rozpuštěným sádlem, přidáme sůl a rozšlehané vejce. Těsto nejprve prosekáme nožem a potom rukou zpracujeme. Musí být vláčné a nelepit se. Vytvoříme z něj bochánek, zakryjeme nahřátým kastrolem a necháme cca 15 minut odpočinout.

2

Mezitím připravíme nádivku. V míse utřeme máslo, přidáme žloutky, cukr, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a třeme cca 25 min. Poté za stálého míchání přidáváme po lžičkách smetanu, krupici a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.

3

Těsto na vále rozválíme nebo vytáhneme a potřeme nádivkou. Zatočíme do závinu, přemístíme na máslem vymazaný plech a upečeme dozlatova. Mezitím potíráme smetanou.

4

Hotový závin posypeme vanilkovým cukrem, nakrájíme a podáváme s vanilkovým krémem.

Poznámka

vanilkový krém viz. recept "Vanilkový krém"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept