Havířova fazorka

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
70 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazorku - barevnou drobnou fazoli - v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme 1 l vody a necháme 2 hodiny nabobtnat.
  • 2
    V té samé vodě ji uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 50 minut. Ke konci vaření přidáme kousek (o velikosti lžíce) celé skořice, povaříme ji asi 5 minut, potom skořici vyjmeme.
  • 3
    Přidáme bujón, majoránku, sůl podle chuti a povaříme dalších 6-8 minut. Nakonec přimícháme smetanu s máslem, necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.