Havířova fazorka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Havířova fazorka
Havířova fazorka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34185 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
20 g | Bujón natur hovězí |
160 g | Fazole |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Skořice celá |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 61,0mg |
Draslík | 15,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Skořice celá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón natur hovězí, Fazole, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Havířova fazorka postup přípravy receptu:
1 | Fazorku - barevnou drobnou fazoli - v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme 1 l vody a necháme 2 hodiny nabobtnat. |
2 | V té samé vodě ji uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 50 minut. Ke konci vaření přidáme kousek (o velikosti lžíce) celé skořice, povaříme ji asi 5 minut, potom skořici vyjmeme. |
3 | Přidáme bujón, majoránku, sůl podle chuti a povaříme dalších 6-8 minut. Nakonec přimícháme smetanu s máslem, necháme přejít varem a podáváme. |