Recept

Havířova fazolová kyselica

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34188

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1,5 kávová lžička Cukr krupice
500 g Fazole
0,5 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřové koleno uzené
2 l Voda pitná
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,018 kcal
Kilojoule 4 261kJ
25% Sacharidy 89 g
65% Tuky 49 g
18% Sodík 365 mg
90% Bílkoviny 50 g

Havířova fazolová kyselica postup přípravy receptu:

1

Velké máslové fazole promyjeme a den dopředu je namočíme do 0,5 l studené vody.

2

Druhý den uvaříme uzené maso s celou očištěnou cibulí, bobkovým listem a 1/2 lžičky soli v l,5 litru vody. Maso uvaříme doměkka, poté ho vyjmeme a do vývaru vložíme namočenou fazoli. Vaříme ji doměkka při mírné teplotě přibližně 60 minut. Potom k ní přidáme propláchnuté kysané zelí a vaříme společně 15 minut.

3

Ke konci vaření do polévky přimícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Za stálého míchání polévku dochutíme majoránkou a podle chuti solí a cukrem. Ještě ji povaříme přibližně 5-10 minut.

4

Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, rozdělíme ho do talířů, zalijeme fazolovou polévkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept