Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34196

Ingredience

100 g Hříbky čerstvé
1 polévková lžíce Kmín celý
100 g Lišky čerstvé
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Sůl mořská
1,1 l Voda pitná
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 23 kcal
Kilojoule 94kJ
1% Sacharidy 2 g
1% Tuky 1 g
12% Sodík 235 mg
3% Bílkoviny 2 g

Valašská houbovačka postup přípravy receptu:

1

Čerstvé hříbky a lišky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

2

Připravíme si noky: v misce vymícháme polotuhé těsto. Hrubou mouku smícháme s majoránkou, vejcem, vodou a solí.

3

V hrnci za stálého míchání opražíme dozlatova nasucho hladkou mouku s kmínem, potom postupně přilijeme studenou vodu (0.5 dl), opraženou mouku rozmícháme, přidáme houby, mořskou sůl a vaříme 10 minut.

4

Noky vykrajujeme lžičkou, dáváme je do vařící polévky a vaříme cca 2 minuty a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept