Jednoduchý recept

Frikasé kuřecí s limetkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 34199
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Chilli paprička
500 g Cibulka jarní
1 ks Kuře
2 ks Limetka
60 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1,5 dl Vývar drůbeží
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,103 kcal
Kilojoule 4 616kJ
8% Sacharidy 27 g
92% Tuky 69 g
30% Sodík 592 mg
150% Bílkoviny 84 g

Frikasé kuřecí s limetkou postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme ve velké pánvi olej, obalíme kousky kuřete v osolené mouce a 4 minuty smažíme, dokud nezhnědnou.

2

Vyjmeme kuřecí maso a vložíme do velkého hrnce. Nasypeme na maso pokrájenou cibulku. Ve šťávě v pánvi smažíme pokrájenou papriku. Přidáme limetkovou šťávu, kuřecí vývar a limetkovou kůru a 5 minut povaříme. Přidáme ústřicovou omáčku, chilli, worcestr a promícháme. Osolíme, opepříme a přelijeme obsahem pánve.

3

Hrnec zakryjeme pokličkou a dáme zapékat do předehřáté trouby na 90 minut. Poté ihned podáváme.

Poznámka

Z limetek použijeme šťávu i kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept