Mozečková omeleta (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozečková omeleta (minutka)
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 342 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
1 g | Kmín celý |
200 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
25 g | Sůl |
750 g | Telecí mozek |
800 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 364,2mg |
Vláknina | 482,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl, Telecí mozek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozečková omeleta (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Telecí mozek vložíme do teplé vody, odblaníme jej, zbavíme žilek, opláchneme a necháme okapat. Drobně jej rozsekáme. |
2 | Cibuli oloupeme a zpěníme na 1/4 dávky másla. Přidáme rozsekaný mozek, osolíme, opepříme, okořeníme drceným kmínem a za stálého míchání vydusíme do sucha. |
3 | Zbývající máslo rozpustíme v pánvi, vlijeme rozmíchaná vejce, osolíme a necháme částečně ztuhnout. |
4 | Potom nakloníme pánev, do středu omelety vložíme mozeček, vidličkou přeložíme omeletu v půli a dopečeme ji. |
5 | Nakonec hotovou omeletu s mozečkem překlopíme na teplý talíř. |
6 | Mozeček lze připravit předem jako polotovar. |