Jednoduchý recept

Chladná polská polévka

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34208
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

1 ks Cibule
10 g Cukr krupice
40 g Kopr čerstvý
0,5 l Mléko acidofilní
300 ml Ocet
200 g Okurka salátová
40 g Pažitka
5 g Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 735kJ
3% Sacharidy 11 g
12% Tuky 9 g
21% Sodík 416 mg
20% Bílkoviny 11 g

Chladná polská polévka postup přípravy receptu:

1

Zředěný ocet (nebo nálev z nakládaných okurek) ušleháme s kyselým mlékem, podle chuti osolíme a osladíme. Přidáme nadrobno nasekaný čerstvý kopr, pažitku a rozmixovanou cibuli. Nakonec do polévky vmícháme nadrobno nasekanou čerstvou okurku. Polévku dáme uležet na chladné místo.

2

Mezitím uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme.

3

Vejce rozkrájená na čtvrtky zalijeme vychlazenou polévkou a ozdobíme snítkou kopru.

Poznámka

dvě hodiny se musí polévka odležet v chladnu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept