Chladná polská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chladná polská polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34208 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
40 g | Kopr čerstvý |
0,5 l | Mléko acidofilní |
300 ml | Ocet |
200 g | Okurka salátová |
40 g | Pažitka |
5 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 253,7mg |
Draslík | 220,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 797,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko acidofilní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Chladná polská polévka postup přípravy receptu:
1 | Zředěný ocet (nebo nálev z nakládaných okurek) ušleháme s kyselým mlékem, podle chuti osolíme a osladíme. Přidáme nadrobno nasekaný čerstvý kopr, pažitku a rozmixovanou cibuli. Nakonec do polévky vmícháme nadrobno nasekanou čerstvou okurku. Polévku dáme uležet na chladné místo. |
2 | Mezitím uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. |
3 | Vejce rozkrájená na čtvrtky zalijeme vychlazenou polévkou a ozdobíme snítkou kopru. |
Poznámka
dvě hodiny se musí polévka odležet v chladnu