Klobásky se sušenými švestkami a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásky se sušenými švestkami a slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34209 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
300 g | Bageta |
2 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
8 ks | Klobása vepřová |
1 kg | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 202g |
---|---|
Cholesterol | 173,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bageta, Klobása vepřová, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Hořčice plnotučná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Klobásky se sušenými švestkami a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Klobásky podélně nařízneme asi do tří čtvrtin. Vzniklý zářez potřeme dijonskou hořčicí a do každé klobásky vmáčkneme 3 sušené švestky. |
2 | Slaninu nakrájíme na tenké plátky a obalíme jimi klobásky. Vložíme na rozehřátý gril a za občasného obracení grilujeme 15-20 minut. |
3 | Klobásky podáváme horké s hořčicí a bagetou. |