Recept

Květáková polévka se žloutky a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 34215

Ingredience

1,5 l Hovězí vývar základní
500 g Květák
30 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
0,5 l Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 115kJ
4% Sacharidy 14 g
25% Tuky 18 g
60% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Květáková polévka se žloutky a smetanou postup přípravy receptu:

1

Květák opereme, rozdělíme na malinké růžičky, košťál nastrouháme. Zalijeme hovězím vývarem a uvaříme doměkka. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do odstavené polévky. Polévku potom osolíme a znovu povaříme na mírném ohni, dokud nezhoustne. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, ve které rozkvedláme žloutky a vše zalijeme vroucím květákovým vývarem. Zamícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept