Polévka s drožďovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s drožďovými knedlíčky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3422 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
80 g | Droždí |
1 ks | Kosti hovězí morkové |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 hrst | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 506,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Droždí, Nové koření celé, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí morkové, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka s drožďovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vodou dáme morkovou kost, přidáme pepř, nové koření a sůl. Povaříme hodinu. |
2 | Osmahneme na másle cibulku, přidáme droždí a mícháme do rozpuštění. Necháme vychladnout, vmícháme vejce, česnek, pepř a petrželku. Strouhankou polévku zahustíme. |
3 | Zavaříme do vývaru knedlíčky, dáme zavařit současně i nakrájený pórek a kousky cukety. |