Jednoduchý recept

Křehký závin z lojového těsta s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34221

Ingredience

0,5 polévková lžíce Cukr moučkový
250 g Hovězí lůj
4 polévková lžíce Mléko plnotučné
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Nádivka
30 g Cukr moučkový
750 g Jablka
30 g Mandle
30 g Rozinky tmavé
1 špetka Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 193kJ
15% Sacharidy 54 g
78% Tuky 58 g
4% Sodík 70 mg
15% Bílkoviny 8 g

Křehký závin z lojového těsta s jablky postup přípravy receptu:

1

Lůj utřeme na vále válečkem do zpěnění a odstraníme všechny blanky. Přidáme 4 lžíce mouky a vytvoříme bochníček, který necháme na chladném místě cca 15 minut ztuhnout.

2

Mezitím připravíme těsto. Větší část mouky vysypeme na vál, přidáme sůl, cukr, uděláme důlek, přilijeme mléko, žloutky a vypracujeme jemné těsto. Mírně jej rozválíme, doprostřed dáme bochníček z loje, obalíme ho těstem, vyválíme na obdélník, třikrát přeložíme, znovu vyválíme, složíme a toto ještě dvakrát zopakujeme. Počtvrté těsto rozválíme na 2 stejné obdélníky, jeden přemístíme na suchý plech, poklademe nakrouhanými jablky, posypeme cukrem smíchaným se skořicí, rozinkami a nasekanými mandlemi. Zakryjeme zbytkem těsta, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.

3

Horký závin posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept