Kuřátko grilované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřátko grilované
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 34226 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1,5 kg | Kuře |
1,5 dl | Olej olivový |
2 špetka | Rozmarýn čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 281,3mg |
Draslík | 762,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová šťáva, Citrony, Kuře, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřátko grilované postup přípravy receptu:
1 | Přes prsní kost rozřízneme kuře a otevřeme. Odstraníme tučné kousky, odřízneme biskupa a konečky křídel a stehýnek. Křídla zlomíme a stehýnka zlomíme v kloubech, abychom mohli kuře naklepat. |
2 | V misce smícháme citronovou kůru a šťávu s rozmarýnem, olivovým olejem a chilli. Kuře dáme do velké mísy, polijeme marinádou, obrátíme a necháme přikryté marinovat dvě hodiny. |
3 | Poté kuře pečeme - grilujeme cca 30 minut a pravidelně obracíme, aby mělo zlatavou a křupavou kůži. |
4 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Z citronu nastrouháme kůru.