Jednoduchý recept

Kuře vykostěné s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34227

Ingredience

6 polévková lžíce Bazalka
2,3 kg Kuře
1 špetka Pepř černý mletý
8 plátek Salám Mortadela
125 g Strouhanka
125 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 983 kcal
Kilojoule 4 113kJ
3% Sacharidy 12 g
88% Tuky 66 g
40% Sodík 791 mg
143% Bílkoviny 80 g

Kuře vykostěné s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Vykostíme kuře. Zlomíme klouby stehýnek a ohneme je dolů. Kuře otevřeme vespod, po obou stranách přeřízneme páteř tak, abychom nepoškodili kůži. Vyndáme páteř a zahodíme. Odstraníme žebra a odřízneme z nich zbytky masa.

2

Maso seškrábeme z obou stehýnek a v kloubu stehýnka přeřízneme. Kosti uschováme na kuřecí vývar.

3

Kuře položíme hřbetem dolů a pokryjeme mortadelou, aby lehce přesahovala.

4

Do mísy dáme parmezán, strouhanku, rozetřený česnek, sůl, pepř, bazalku a vše promícháme. Přidáme vejce, aby se smě spojila. Naplníme směsí kuře, přehneme maso přes nádivku a převážeme celé kuře nití.

5

Kuře dáme do pekáče a potřeme olivovým olejem. Pečeme 90 minut v předehřáté troubě.

6

Můžeme podávat horké nebo studené.

Poznámka

Doporučujeme podávat se syrovou jarní zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept