Punč z vína a koňaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Punč z vína a koňaku
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 34232 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
18 g | Citrony |
150 g | Cukr krupice |
5 g | Hřebíček |
240 ml | Koňak Armaňak |
900 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 123,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citrony, Cukr krupice, Hřebíček, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Punč z vína a koňaku postup přípravy receptu:
1 | Do kovové misky nalijeme víno, přisypeme cukr, kousek citronové kůry a hřebíček. Dáme nad oheň a pomalu zahříváme, občas promícháme, až se cukr rozpustí. Až bude víno horké, ne vařící, stáhneme misku z ohně. Vyndáme kůru a hřebíček. Do připravených sklenic nalijeme koňak a zalijeme horkým vínem. |
2 | Každou sklenici ozdobíme plátkem citronu a podáváme. |