Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34239

Ingredience

400 g Brambory
20 g Bujón zlatý zeleninový
0,3 ks Celer bulvový
60 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 dl Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 977kJ
6% Sacharidy 23 g
132% Tuky 99 g
12% Sodík 247 mg
12% Bílkoviny 7 g

Vizovická hřibovica postup přípravy receptu:

1

Sušené hříbky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je do mléka na 30 minut. Pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky.

2

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky.

3

V hrnci si rozpálíme máslo (30 g) a zeleninu (bez brambor) krátce osmažíme. Přidáme houby, sůl, kmín, pepř, promícháme a ještě asi 1 minutu smažíme. Pak přilijeme vodu, přidáme bujon, kmín, pepř, polévku přivedeme k varu a pomalu vaříme 15 minut. Pak přidáme brambory a vaříme dále.

4

V pánvi na rozpálené máslo přimícháme mouku a uděláme si světlou jíšku. Přidáme ji do polévky, povaříme 10 minut a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept