Recept

Chabaštová fazolová polévka s uzeným

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 34242
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Fazole
1 kávová lžička Kmín celý
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
200 g Vepřový bok uzený
1,5 l Voda pitná
150 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 448kJ
9% Sacharidy 31 g
25% Tuky 19 g
46% Sodík 913 mg
25% Bílkoviny 14 g

Chabaštová fazolová polévka s uzeným postup přípravy receptu:

1

Velké barevné fazole přebereme a propláchneme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce se studenou vodou máčet na 10 hodin.

2

Čerstvé hlávkové zelí omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky (bez košťálu). Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.

3

V téže vodě je druhý den přivedeme k varu, přidáme syrový uzený bůček a vaříme přibližně 40-50 minut do měkka. Bůček vyjmeme, do polévky přidáme hlávkové zelí, kmín, pepř, sůl a vaříme asi 10 minut.

4

V pánvi na sádle si zpěníme cibuli, poprášíme ji pak moukou a usmažíme si světlou jíšku, kterou postupně přimícháme do polévky. Přidáme česnek, na kostky nakrájený uvařený bůček, s jíškou provaříme asi 5 minut. Polévku můžeme dochutit rajčatovým protlakem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept