Chabaštová fazolová polévka s uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chabaštová fazolová polévka s uzeným
Chabaštová fazolová polévka s uzeným
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34242 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Fazole |
1 kávová lžička | Kmín celý |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
40 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřový bok uzený |
1,5 l | Voda pitná |
150 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 33,2mg |
Draslík | 335,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chabaštová fazolová polévka s uzeným postup přípravy receptu:
1 | Velké barevné fazole přebereme a propláchneme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce se studenou vodou máčet na 10 hodin. |
2 | Čerstvé hlávkové zelí omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky (bez košťálu). Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. |
3 | V téže vodě je druhý den přivedeme k varu, přidáme syrový uzený bůček a vaříme přibližně 40-50 minut do měkka. Bůček vyjmeme, do polévky přidáme hlávkové zelí, kmín, pepř, sůl a vaříme asi 10 minut. |
4 | V pánvi na sádle si zpěníme cibuli, poprášíme ji pak moukou a usmažíme si světlou jíšku, kterou postupně přimícháme do polévky. Přidáme česnek, na kostky nakrájený uvařený bůček, s jíškou provaříme asi 5 minut. Polévku můžeme dochutit rajčatovým protlakem a podáváme. |