Jednoduchý recept

Hovězí dršťky na pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 34272

Ingredience

1 kg Dršťky vařené
700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
Na omáčku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na dušenou zeleninu
120 g Celer bulvový
2 ks Cibule
1 kávová lžička Majoránka
2 ks Mrkev kořen
2 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 776kJ
7% Sacharidy 23 g
30% Tuky 22 g
13% Sodík 251 mg
47% Bílkoviny 27 g

Hovězí dršťky na pivu postup přípravy receptu:

1

Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.

2

Předvařené dršťky nakrájené na krátké nudličky zalijeme pivem a vaříme, až změknou, poté scedíme a vývar odložíme.

3

V rendlíku připravíme jíšku ze lžíce másla a hladké mouky. Zašleháme do ní vývar z drštěk a dusíme.

4

Na zbylém másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, orestujeme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem, přidáme jemně posekanou petrželovou nať, zalijeme vodou a dusíme.

5

Do omáčky vmícháme udušenou zeleninu, měkké dršťky a necháme jen prohřát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept