Recept

Kvaková polévka z vepřové nožičky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34275

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Pažitka
4 ks Pepř černý celý
1,5 kávová lžička Sůl
400 g Tuřín
1 ks Vepřové nožičky
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 139kJ
10% Sacharidy 36 g
55% Tuky 41 g
36% Sodík 722 mg
114% Bílkoviny 64 g

Kvaková polévka z vepřové nožičky postup přípravy receptu:

1

Vepřovou nožičku očistíme, omyjeme, dáme do hrnce s 1,5 litrem vody, bobkovým listem, celou očištěnou cibuli s hnědou slupkou, přidáme česnek, celý pepř, nové koření, dáme vařit. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a budeme polévku vařit tak, jen aby probublávala.

2

Mezitím očistíme kvaku - tuřín, pokrájíme ho na malé kostičky.

3

Když je maso měkké, nožičku vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Znovu přivedeme k varu a kvaku, přidáme sůl, vaříme doměkka asi 15 minut.

4

Mezitím pokrájíme maso z nožičky. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo, přimícháme mouku a uděláme zlatavou jíšku, kterou zavaříme do polévky.

5

Do kvakové polévky vrátíme pokrájené maso, pažitku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept