Kvaková polévka z vepřové nožičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvaková polévka z vepřové nožičky
Kvaková polévka z vepřové nožičky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34275 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
4 ks | Pepř černý celý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tuřín |
1 ks | Vepřové nožičky |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 232,0mg |
Draslík | 717,6mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl, Tuřín, Vepřové nožičky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kvaková polévka z vepřové nožičky postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou nožičku očistíme, omyjeme, dáme do hrnce s 1,5 litrem vody, bobkovým listem, celou očištěnou cibuli s hnědou slupkou, přidáme česnek, celý pepř, nové koření, dáme vařit. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a budeme polévku vařit tak, jen aby probublávala. |
2 | Mezitím očistíme kvaku - tuřín, pokrájíme ho na malé kostičky. |
3 | Když je maso měkké, nožičku vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Znovu přivedeme k varu a kvaku, přidáme sůl, vaříme doměkka asi 15 minut. |
4 | Mezitím pokrájíme maso z nožičky. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo, přimícháme mouku a uděláme zlatavou jíšku, kterou zavaříme do polévky. |
5 | Do kvakové polévky vrátíme pokrájené maso, pažitku a podáváme. |