Recept

Hovězí s jalovcem na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 34277

Ingredience

2 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
2 ks Cibule
800 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Jalovec
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
70 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

92% Kalorie 1,806 kcal
Kilojoule 7 554kJ
16% Sacharidy 56 g
109% Tuky 82 g
69% Sodík 1 g
333% Bílkoviny 187 g

Hovězí s jalovcem na pivu postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, maso osolíme, opepříme a protáhneme slaninou nakrájenou na proužky, tvrdý chleba nastrouháme, jalovec rozdrtíme.

2

V pekáči na oleji ze všech stran osmažíme maso, až zhnědne, poté ho vyjmeme na talíř. V oleji zpěníme cibuli, vmícháme hořčici s pivem a jalovec. Vložíme zpět maso a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Maso občas obrátíme a přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme vroucí vodou.

3

Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Do vypečené šťávy zašleháme ustrouhaný chleba a provaříme. Zahuštěnou šťávu přecedíme a přelijeme jí maso, které jsme nakrájeli na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept