Candát smažený v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát smažený v pivním těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34299 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Candát obecný |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na těstíčko | |
---|---|
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 366,4mg |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 40,9mg |
Vláknina | 13,0mg |
Vitamín A | 141,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Candát smažený v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Candáta naporcujeme, vložíme do misky, osolíme, zakapeme citronem, necháme hodinu pod fólií v chladničce marinovat. |
2 | V mezičase připravíme těstíčko smícháním vajec, piva a mouky. |
3 | Porce ryby namáčíme do těstíčka a smažíme na rozpáleném oleji. |