Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Milánské špagety 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34300

Ingredience

60 g Cibule
500 g Hovězí maso mleté
125 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Olej olivový
3 g Paprika mletá sladká
825 g Passata (drcená rajčata)
3 g Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
125 g Protlak rajčatový
30 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
125 ml Víno červené
2 stroužek Česnek
500 g Špagety
350 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 314kJ
21% Sacharidy 76 g
11% Tuky 8 g
26% Sodík 518 mg
61% Bílkoviny 35 g

Milánské špagety postup přípravy receptu:

1

Mleté hovězí maso, cibuli, česnek smažíme na oleji asi 5 minut. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Přidáme nakrájené žampiony, bylinky, papriku a pepř. Ztlumíme oheň a vmícháme drcená rajčata, rajčatový protlak, červené víno a hovězí vývar. Omáčku mírně vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Podle chuti osolíme.

2

Špagety vaříme ve slané vodě al dente. Na jednotlivé porce dáme omáčku a hoblinky parmezánu.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Milánské špagety
Vybrala jsem si tento recept k vyzkoušení, spíš to jsou špagety po česku, ale nebudu hodnotit název a opakovat tento recept už taky nebudu. Doporučuji změnit přípravu tak, že do orestovaného masa s cibulí a česnekem se přidá paprika, hned může následovat rajčatový protlak a ještě se společně za stálého míchání vše restuje. Pak se přidá víno a nechá za stálého míchání odpařit. Přidají se drcená rajčata, vývar, žampiony(měla jsem nahrubo nastrouhané) a dusí se podstatně déle, než uvádí recept. Rajčat i protlaku je dost hodně, dala bych méně. Zaměnila jsem sýr a použila jiný.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept