Domácí vaječné nudle

8 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
660 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál nasypeme hrubou mouku, uděláme do ni důlek, do kterého rozklepneme vajíčko a přidáme vlahé máslo. Pomocí vidličky těsto začneme mísit, pak rukama vypracujeme vláčné těsto. Vál poprášíme zbylou moukou (10 g), válečkem vyválíme tenký plát (do 1 mm) a necháme ho proschnout na čisté utěrce nebo plátně. Při prosychání těsto otočíme. Sušíme při pokojové teplotě asi 20-30 minut.
  • 2
    Z placky nakrájíme stejně široké pláty (6-8 mm), poskládáme je na sebe a širokým ostrým nožem nakrájíme napříč tenké nudličky, které rozložíme na utěrce, aby se neslepily. Necháme je proschnout 2-3 minuty a pak je zaváříme do polévky.
  • 3
    Domácí nudle vaříme v polévce 2-3 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.