Smažené králičí hrudky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené králičí hrudky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34304 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Králičí maso |
200 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 151,8mg |
Draslík | 576,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Králičí maso, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené králičí hrudky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté králičí maso umeleme a zapracujeme do něj tolik mléka, kolik maso vsákne. Necháme nejméně 2 hodiny uležet v chladu. |
2 | Potom do masa vmícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, sůl a pepř. |
3 | Z masové směsi vykrajujeme lžící hrudky, které obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance. |
4 | Hrudky smažíme v rozehřátém oleji na pánvi dozlatova. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše nebo smažené hranolky. |
Poznámka
Množství mléka upravíme podle potřeby.