Recept

Smažené králičí hrudky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34304

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Králičí maso
200 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 484kJ
3% Sacharidy 12 g
24% Tuky 18 g
17% Sodík 341 mg
62% Bílkoviny 35 g

Smažené králičí hrudky postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté králičí maso umeleme a zapracujeme do něj tolik mléka, kolik maso vsákne. Necháme nejméně 2 hodiny uležet v chladu.

2

Potom do masa vmícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, sůl a pepř.

3

Z masové směsi vykrajujeme lžící hrudky, které obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance.

4

Hrudky smažíme v rozehřátém oleji na pánvi dozlatova.

5

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše nebo smažené hranolky.

Poznámka

Množství mléka upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept