Jarní tagliatelle se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní tagliatelle se slaninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34321 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
1 kg | Cibulka jarní |
160 g | Hrášek |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
500 g | Tagliatelle |
125 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 10,9mg |
Draslík | 696,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibulka jarní, Hrášek, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Tagliatelle, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jarní tagliatelle se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. |
2 | V průběhu vaření těstovin nakrájíme plátky slaniny a očistíme cibulky, ponecháme jim pouze malou část zelené natě. |
3 | Slaninu a cibulky smažíme na oleji asi 4 minuty dozlatova, průběžně promícháváme. Poprášíme je moukou a ještě asi minutu mícháme. |
4 | Přilijeme vývar a víno a mícháme, až se omáčka začne vařit a mírně zhoustne. Potom do ní vložíme hrášek a vaříme asi 5 minut, až cibulky změknou. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme. |
Poznámka
Jednotlivé porce můžeme ozdobit snítkami čerstvých bylinek.