Koláč z listového těsta se smetanovo-bylinkovou náplní a chřestem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
463 mg
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Z listového těsta vyválíme dva stejně velké pláty. Jedním plátem vyložíme máslem vymazaný plech, formu, nebo pekáček. Na rozložený plát těsta rozložíme nějakou nádivku do slaného pečiva, například Smetanovou náplň s chřestem do slaného pečiva se sýrem Feta apod. Druhým plátem těsta náplň překryjeme a na okrajích těsto prsty pevně stiskneme, abychom pevně spojili vrchní i spodní část těsta. Vrchní vrstvu koláče propícháme vidličkou, aby měla kudy odcházet pára. Takto připravený koláč pečeme v troubě asi 25 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.