Linguine s pažitkou a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s pažitkou a smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 34390 |
Ingredience
15 polévková lžíce | Citronová kůra |
35 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Linguine |
180 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 107,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Linguine, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Linguine s pažitkou a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme, scedíme a vrátíme do hrnce. |
2 | V rendlíku smícháme smetanu, kuřecí vývar a nastrouhanou citronovou kůru. Směs přivedeme za občasného míchání k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku asi 10 minut redukujeme. Osolíme a opepříme. |
3 | K těstovinám přilijeme omáčku, posypeme bylinkami, zamícháme a servírujeme. Zdobíme tenkými proužky citronové kůry. |