Recept

Valašská mléčná kyselica

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 27 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34399

Ingredience

300 g Brambory
1,5 kávová lžička Cukr krupice
20 g Houby sušené
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 l Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
0,7 l Voda pitná
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 167 kcal
Kilojoule 699kJ
7% Sacharidy 24 g
7% Tuky 5 g
6% Sodík 119 mg
15% Bílkoviny 9 g

Valašská mléčná kyselica postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory omyjeme, pokrájíme na kostky a dáme je vařit do 0,5 litru vody. Omyté sušené houby namočíme do studené vody (2 dl). Přidáme celý kmín a sůl. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a vaříme přibližně 15 minut. Přidáme kysané zelí, houby, pepř a vaříme pod pokličkou 10-12 minut.

2

V mléce rozmícháme hladkou mouku a pomalu ji za stálého míchání přiléváme do polévky. Povaříme asi 2 minuty, dochutíme solí, případně i cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept