Marinovaný kapr smažený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný kapr smažený
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34400 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
800 g | Kapr obecný |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Majonéza |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
120 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 703,3mg |
Vláknina | 474,4mg |
Vitamín A | 60,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapr obecný, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kmín mletý, Majonéza, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marinovaný kapr smažený postup přípravy receptu:
1 | Marinádu připravíme smícháním piva, hořčice, majonézy, soli, pepře, kmínu a utřeného česneku. |
2 | Kapra očistíme, naporcujeme a vložíme do marinády. Pod fólií necháme v chladničce přes noc. |
3 | Marinované porce kapra obalíme v mouce a usmažíme na oleji. |