Recept

Slávky na špagetách s rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34403

Ingredience

60 g Cibule
400 g Mušle slávky
4 polévková lžíce Olej olivový
850 g Passata (drcená rajčata)
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
500 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 822kJ
30% Sacharidy 107 g
10% Tuky 8 g
39% Sodík 773 mg
54% Bílkoviny 30 g

Slávky na špagetách s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Slávky očistíme. Otevřené nepoužijeme.

2

Uvaříme těstoviny, scedíme, vrátíme do hrnce a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.

3

Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na 2 lžících oleje. Přidáme drcená rajčata a víno, osolíme a omáčku mírně povaříme.

4

Slávky vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou a několik minut vaříme, až se lastury otevřou. Hrncem občas potřeseme. Slávky, které se během 5 minut neotevřou, nepoužijeme.

5

Mušle dáme do rajčatové omáčky a zamícháme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme omáčkou se slávkami. Jednotlivé porce můžeme ozdobit snítkami tymiánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept