Recept

Smažené telecí řízky s cibulí

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34408

Ingredience

2 ks Cibule červená
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Kapary
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 858kJ
7% Sacharidy 26 g
28% Tuky 21 g
24% Sodík 480 mg
68% Bílkoviny 38 g

Smažené telecí řízky s cibulí postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s nasekanými kapary, nasekanou petrželkou, vinným octem, špetkou soli a pepře. Nakonec zašleháme ořechový olej.

2

Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a mírně naklepeme. Osolíme a opepříme. Řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Pánví občas potřeseme a řízky přelijeme rozehřátým máslem. Vyjmeme na papírovou utěrku.

3

Řízky upravíme na talíře, ozdobíme plátky omytého citronu a pokapeme připravenou cibulovou marinádou.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept