Špagety po řecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety po řecku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34422 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Ančovičky konzervované |
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibulka jarní |
10 g | Citronová kůra |
125 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy černé |
3 g | Pepř černý mletý |
750 g | Rajčata |
500 g | Špagety, Makarony |
10 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 748,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Citronová kůra, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špagety po řecku postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. |
2 | Spaříme rajčata, dáme do studené vody, oloupeme a vodorovně rozpůlíme. Semena a šťávu z rajčat vymačkáme a přecedíme. Semena nepoužijeme. Dužninu nakrájíme nahrubo a odložíme. |
3 | Smícháme olivový olej, drcený česnek, na kolečka nakrájené jarní cibulky, ančovičky, citronovou kůru, tymián a olivy, rajčata a rajčatovou šťávu. Osolíme, opepříme, nalijeme na těstoviny a promícháme. Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvou bazalkou. |