Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34422

Ingredience

60 g Ančovičky konzervované
10 g Bazalka
120 g Cibulka jarní
10 g Citronová kůra
125 ml Olej olivový extra panenský
50 g Olivy černé
3 g Pepř černý mletý
750 g Rajčata
10 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
2,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
500 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 805kJ
24% Sacharidy 85 g
39% Tuky 29 g
67% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Špagety po řecku postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.

2

Spaříme rajčata, dáme do studené vody, oloupeme a vodorovně rozpůlíme. Semena a šťávu z rajčat vymačkáme a přecedíme. Semena nepoužijeme. Dužninu nakrájíme nahrubo a odložíme.

3

Smícháme olivový olej, drcený česnek, na kolečka nakrájené jarní cibulky, ančovičky, citronovou kůru, tymián a olivy, rajčata a rajčatovou šťávu. Osolíme, opepříme, nalijeme na těstoviny a promícháme. Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept