Recept

Tagliatelle Carbonara se žampiony

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34426

Ingredience

150 g Anglická slanina
10 g Bazalka
10 g Oregano čerstvé
5 g Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
65 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
500 g Tagliatelle
4 ks Vejce slepičí
180 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 984 kcal
Kilojoule 4 118kJ
27% Sacharidy 96 g
68% Tuky 51 g
57% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 37 g

Tagliatelle Carbonara se žampiony postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.

2

Zatímco se vaří těstoviny, odřízneme ze slaniny kůži a slaninu nakrájíme na malé kousky. Smažíme je a na papírových ubrouscích zbavíme přebytečného tuku. Na pánev s tukem vypečeným ze slaniny dáme nakrájené žampiony a smažíme je 2-3 minuty doměkka.

3

Na plátky nakrájené žampiony, slaninu, oregano a vejce smíchaná se smetanou přidáme do hrnce k těstovinám. Opatrně zahříváme a mícháme, až směs začne mírně houstnout. Odstavíme ji a vmícháme do ní sýr. Podle potřeby osolíme a dochutíme drceným pepřem. Zdobíme snítkami bazalky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept