Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34429

Ingredience

25 g Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
5 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Hrozinky
1 polévková lžíce Koňak Armaňak
4 plátek Mandle plátky
250 g Mouka pšeničná hladká
10 g Máta
50 ml Olej rostlinný
600 g Ricotta
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 g Sůl
5 g Tresť vanilková
3 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 639kJ
16% Sacharidy 58 g
43% Tuky 33 g
14% Sodík 283 mg
33% Bílkoviny 18 g

Šátečky s ricottou postup přípravy receptu:

1

V hnětači smícháme mouku se solí, cukrem a nastrouhanou kůrou ze 2 citronů, vodou, citronovou šťávou a dvěma vejci. Hněteme těsto 5–8 minut, aby bylo hladké a pružné. Je-li příliš řídké, přidáme trochu mouky. Vypracované těsto přikryjeme fólií a necháme je 15 minut odpočinout.

2

Ve větší míse promícháme sýr ricottu, moučkový cukr, 3/4 lžičky nastrouhané citronové kůry a vanilkovou tresť.

3

Těsto rozdělíme na 8 dílů, vyválíme z nich 8 tenkých čtverců o stranách zhruba 18 cm a přikryjeme je.

4

Do náplně zamícháme rozinky a opražené mandlové lupínky. Do středu čtverců dáme postupně náplň a okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Rohy přeložíme do středu čtverce přes náplň a stiskneme k sobě.

5

Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Šátečky postupně smažíme dozlatova. Necháme je mírně vychladnout a podáváme je se smetanou ochucenou koňakem, posypané lžící moučkového cukru a ozdobené mátovými lístky a tenkými proužky citronové kůry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept