Filé s rajčaty dušené v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé s rajčaty dušené v pivu
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34430 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Filé rybí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Olej rostlinný |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 190,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé s rajčaty dušené v pivu postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostky. |
2 | Filé obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. |
3 | Poté filé vložíme do čistého rendlíku, přidáme rajčata, citronovou šťávu, sůl, přilijeme pivo a dusíme pod poklicí na mírném plameni, až je ryba měkká. |