Pstruzi dušení v černém pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi dušení v černém pivu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34432 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
800 g | Pstruh |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 797,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruzi dušení v černém pivu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné pstruhy osolíme, zakapeme citronem a pod fólií necháme v chladničce zhruba hodinu odpočinout. Cibuli nakrájíme na kolečka. |
2 | Pstruhy vložíme s cibulí do rendlíku, podlijeme pivem, přidáme bobkový list a pod poklicí dusíme, až jsou ryby měkké. |