Recept

Těstovinový koláč s kokosem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 34436

Ingredience

20 g Citronová kůra
250 g Cukr moučkový
160 g Džem meruňkový
30 g Kandovaná citronová kůra
50 g Kokosová moučka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle
120 g Mouka pšeničná hladká
185 g Máslo čerstvé
70 g Těstoviny Risone semolinové
3 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 714kJ
23% Sacharidy 82 g
44% Tuky 33 g
3% Sodík 61 mg
19% Bílkoviny 11 g

Těstovinový koláč s kokosem postup přípravy receptu:

1

Formu na koláč nebo dortovou formu o průměru zhruba 20 cm vytřeme rozehřátým máslem. Dno a boky formy vyložíme papírem na pečení.

2

Ve vodě vaříme těstoviny podle návodu na obalu 3–4 minuty al dente a pak důkladně scedíme.

3

Smícháme mouku, kypřicí prášek, kokos, mandle a citronovou kůru.

4

Džem, máslo (100 g) a cukr zahříváme na malém ohni v hrnci, až vznikne hladká kaše. Vmícháme do ní těstoviny a potom suché suroviny. Na závěr přidáme vejce a těsto vymícháme dohladka. Nalijeme je do formy a pečeme 50–55 minut při 150 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda je koláč dostatečně propečený. Před vyklopením z formy jej necháme 10–15 minut odpočinout. Koláč podáváme teplý nebo studený, ozdobený kandovanou citronovou kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept