Těstovinový koláč s kokosem

80 min.
Itálie

Ingredience

    • 70gramůTěstoviny Risone semolinové
    • 120gramůMouka pšeničná hladká
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 100gramůMandle
    • 50gramůKokosová moučka
    • 185gramůMáslo čerstvé
    • 160gramůDžem meruňkový
    • 250gramůCukr moučkový
    • 3kusyVejce slepičí
    • 30gramůKandovaná citronová kůra
    • 400mililitrůVoda pitná
    • 20gramůCitronová kůra
Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na koláč nebo dortovou formu o průměru zhruba 20 cm vytřeme rozehřátým máslem. Dno a boky formy vyložíme papírem na pečení.
  • 2
    Ve vodě vaříme těstoviny podle návodu na obalu 3–4 minuty al dente a pak důkladně scedíme.
  • 3
    Smícháme mouku, kypřicí prášek, kokos, mandle a citronovou kůru.
  • 4
    Džem, máslo (100 g) a cukr zahříváme na malém ohni v hrnci, až vznikne hladká kaše. Vmícháme do ní těstoviny a potom suché suroviny. Na závěr přidáme vejce a těsto vymícháme dohladka. Nalijeme je do formy a pečeme 50–55 minut při 150 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda je koláč dostatečně propečený. Před vyklopením z formy jej necháme 10–15 minut odpočinout. Koláč podáváme teplý nebo studený, ozdobený kandovanou citronovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.